⚠️ FRI FRAGT over 500 kr. ⚠️

Spar op til +50%! Skynd dig til vores lagersalg - Begrænset antal! Skynd dig før det er for sent!

Se annoncerne her

Pas godt på kroppen under sejladsen

Sponsoreret indhold

Når man sejler kajak, er det vigtigt at have fokus på sikkerheden. For selvom det at sejle kajak kan virke som en harmløs og sjov hobby, skal man have respekt for vandet. Det kan desværre gå grueligt galt, hvis man ikke gør det ordentligt. Derfor er det vigtigt, at man har den korrekte viden samt færdigheder, inden man sejler ud på søer og åer. 

Dertil er det centralt at have det nødvendige og nyttige udstyr samt den korrekte ro-teknik. Du kan læse om alle disse emner nedenfor. 

Ro-teknikken er altafgørende for at undgå smerter

For at have de nødvendige færdigheder til at sejle kajak, er det bl.a. vigtigt at have styr på ro- og balanceteknikker. Kajaksejlads er sværere, end det ser ud, og derfor kan man ikke bare sætte sig ned i kajakken og ro – i hvert fald ikke, hvis man ønsker at ro langt. 

Sørg for at holde din overkrop så lodret som muligt. Husk dertil på, at benene er en yderst central del af ro-teknikken. Du skal arbejde med dine ben i små, cyklende bevægelser. Dette gøres ved, at benet strækkes i samme side som træksiden, mens det andet ben bøjes. Dette letter kropsrotationen ned i hoften, og sørger for, at benene ikke sover undervejs. 

Oplever du fortsat mange smerter, selvom du har efterset din ro-teknik, bør du overveje, hvorvidt kajaksejlads er noget for dig. Kan du ikke slippe den fantastiske sport, kan medicinering dog være vejen for dig. Læs om medicineringsmuligheder her

Den korrekte viden om vind og vejr 

Viden omkring det at sejle kajak indebærer at kunne afgøre, hvorvidt det er forsvarligt at padle ud på vandet. Danmark har masser af vand, og derfor er det fristende for mange at sejle løs i løbet af året. Men begiver man sig ud på vandet, hvor det ikke er forsvarligt, skal der ikke meget til, før det kan gå galt. 

Kajakken er nemlig let påvirkelig af bølger og vind. Det er sammen med kanoen et af de mindste fartøjer på vandet. Af denne grund skal man kende til kajakkens begrænsninger i forbindelse med vind og vejr. 

Tjek altid vejrudsigten, inden du tager afsted på tur. Især ved længerevarende sejladser er det ekstremt vigtigt at efterse dagens vejrudsigt. Her kan du f.eks. få den nyeste og lokale vejrudsigt på 1853 på telefonen. Du skal taste 3 for ”Farvandsudsigter og observationer” og efterfølgende vælge dit ønskede område. 

I forhold til strøm i vandet og modvind er det bedst at tage modstrøm og modvind først. På denne måde vil du ikke ende med ikke at have kræfter nok til at klare det på hjemturen.

Trustpilot