Neoprenstøvler

Hvis du ønsker at holde dine fødder varme og beskyttede på de kolde dage, skal du have et par neoprenstøvler. Neoprenstøvlerne beskytter også din fødder mod skarpe genstande og andet.

Af de samme årsager er neoprenstøvler, neoprensko og neoprensokker et populært valg hos vinterbaderne.

Neopren er en type syntetisk gummi, der bruges i en række forskellige beklædninger, herunder også våddragter og selvfølgelig neoprenstøvler. Neoprenstøvler er perfekte til at holde dine fødder varme i koldt vejr, og de kommer i en række forskellige modeller.

Slider hand in motion from right to left
Sorter efter:
Standard
Pris: lav
Pris: høj
Navn: a-å
Navn: å-a
Besparelse
GUL All Purpose 5mm neoprenstøvle til SUP og sejlads
500 kr. 625 kr.
Du sparer 125 kr.
GUL Power Sock 0,5mm neoprensokker
280 kr. 300 kr.
Du sparer 20 kr.
GUL Viper 5mm neoprenstøvle med Split Toe
700 kr. 1.000 kr.
Du sparer 300 kr.
GUL Flexor Split Toe 5mm neoprenstøvle
560 kr. 800 kr.
Du sparer 240 kr.
GUL Flexor Split Toe 3mm neoprenstøvle
560 kr. 700 kr.
Du sparer 140 kr.
GUL Portage 5mm - Lange neoprenstøvler
700 kr. 875 kr.
Du sparer 175 kr.
GUL HydroShield Portage 5mm neoprenstøvler til kajak
1.000 kr. 1.200 kr.
Du sparer 200 kr.
GUL Power Boot 5mm neoprenstøvle
460 kr. 575 kr.
Du sparer 115 kr.
GUL Junior Power Boot 5mm neoprenstøvle
400 kr. 500 kr.
Du sparer 100 kr.

I denne guide kan du læse om, hvad du behøver at vide før du køber neoprenstøvler. Vi vil dække de forskellige typer og modeller af neoprenstøvler, der er tilgængelige. Vi vil også svare på nogle almindelige spørgsmål om neoprenstøvler, såsom "Kan de bruges til vinterbadning" og "Hvad kan neoprenstøvler ellers bruges til andet end vandsport".

Hvorfor bruge neoprenstøvler?

Af samme grund har du en våddragt på - for at holde dig varm i koldt vand. Men som nævnt også for at beskytter dine fødder mod elementerne under dig, som skarpe sten, muslinger eller bare varmt sand og varme fliser.

Neoprenstøvlernes bund kan også give dig et godt greb i underlaget, uanset om du bruger dem til vandsport i kajakken eller på SUP'en eller bare til "daglig" brug, når du og børnene skal til stranden eller andet.

Der findes mange forskellige typer neoprenstøvler på markedet. Nogle neoprenstøvler er lavet til specifikke aktiviteter, såsom surfing eller kajak, mens andre er lavet til almindelig brug, som vinterbadning eller lignende.

Neopren støvler kommer i forskellige tykkelser og størrelser. Jo tykkere neoprenstøvlen er, jo varmere bliver den selvsagt.

Neoprenstøvler skal sidde tæt, men ikke for stramt. Du skal kunne vrikke med tæerne. Det er også vigtigt at sørge for, at neoprenstøvlen har en god sål. En god sål vil give trækkraft og støtte, og vil også være med til at beskytte dine fødder mod skarpe genstande.

Hvad skal du overveje, når du køber neoprenstøvler?

  • Pasform: Neoprenstøvler skal sidde tæt, men ikke for stramt. Du skal kunne vrikke med tæerne
  • Tykkelse: Jo tykkere neoprenstøvlen er, jo varmere bliver den
  • Sål: En god sål vil give trækkraft og støtte, og vil også være med til at beskytte dine fødder mod skarpe genstande. Samt forhindre dig i at glide på glatte overflader

Hvilke typer syninger og sømme bruges på neoprenstøvler?

Den mest almindelige type neoprenstøvle er syet med flatlock sting. Det er her neoprenpanelerne er syet sammen med en kraftig tråd. Neoprenen kan også limes og blindsømmes. Syes de med blindstitch, så er de mest fleksible og de sys med en speciel nål, der ikke trænger hele vejen igennem neoprenen. Dette gør den meget stærkt, fleksibel og vandtæt. Limet og blindstitched er normalt kun at finde på high-end neoprenstøvler.

Hvilke typer lukninger bruges på våddragtstøvler?

De fleste neoprenstøvler vil have en form for velcrolukning over vristen og anklen. Dette er med til at holde støvlen tæt på din fod og behagelig at bruge. Nogle støvler vil også have en lynlåslukning, som kan være praktisk, hvis du kæmper for at få støvlen af ​​eller på.

Hvilke andre funktioner skal jeg kigge efter i våddragtsstøvler?

Flere neoprenstøvler vil have yderligere funktioner såsom hæl- og tåkapper. Disse er normalt lavet af et hårdt materiale som Kevlar eller gummi og hjælper med at beskytte dine fødder mod slid og stød. Nogle støvler vil også have ankelsnor, som er med til at forhindre, at støvlen falder af, hvis du mister fodfæstet.

Hvilken størrelse våddragtsstøvle skal jeg købe?

Våddragtsstøvler skal sidde tæt, men ikke være for stramme. Du vil have, at der skal være plads nok til at vrikke med tæerne, men ikke så meget plads, at din fod glider rundt inde i støvlen.

Kan våddragtsstøvler bruges til vinterbadning?

Ja, neoprenstøvler kan bruges til både vinter- og sommerbadning. De er lavet til at holde dine fødder varme i vandet og også beskytte dine fødder, når du går på den kolde jord til det iskolde vand.

Neoprenstøvlerne vil også forhindre dig i at glide på det kolde og frosne træ på badebroen på vej til vandet. Neoprenstøvler er behagelige at have på og giver et godt greb på de glatte overflader.

Sådan passer du på dine våddragtstøvler efter brug

  • Skyl dine neoprenstøvler i ferskvand efter hver brug og hæng dem til tørre
  • Put ikke dine neoprenstøvler i vaskemaskinen eller tørretumbleren, da det kan beskadige neoprenen
  • Hvis dine neoprenstøvler begynder at lugte, kan du håndvaske dem med et mildt rengøringsmiddel
  • Opbevar dine neoprenstøvler på et køligt, tørt sted uden for direkte sollys
Trustpilot