Det skal du være opmærksom på, når du skal på tur i kajak

Sponsoreret indhold

Hvis du normalt ikke er det store friluftsmenneske, men alligevel har kastet dig ud i at sejle i kajak, er der nogle ting, der er gode at have styr på, inden du tager afsted på tur. Der er nemlig nogle ting, man helt sikkert ikke lige har overvejet at tage med, hvis man er nybegynder, eller hvis det er en af de første gange, man skal på en længere tur. Derfor er det en god idé at lave lidt research eller forhøre sig hos andre, der måske er mere rutinerede, når det kommer til at tage på tur i kajak. Hvis du netop har brug for nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal på tur i kajak, skal du læse med i teksten her. 

Hav styr på området samt vind og vejr

Hvis din tur i kajak går til et område, hvor du ikke er vant til at færdes, er det vigtigt, at du tjekker op på det område og laver noget research hjemmefra. På den måde farer du ikke vild, og du vil helt sikkert få det bedste ud af din tur. Det er derfor en rigtig god idé at købe et kort over det område, som turen går til, så du ikke ender i en situation, hvor du ikke ved, hvor du skal hen. Derudover kan vind og vejr have en afgørende betydning for din tur i kajak. Du bør altid tjekke vejrudsigten, inden du tager afsted, så du ved, hvad du kan forvente dig af din tur. På den måde kan du også pakke alt det nødvendige, hvis det lige pludselig skulle begynde at regne eller blæse meget. Det er altså uden tvivl vigtigt, at man tjekker op på tingene hjemmefra, så man er så godt forberedt som muligt. 

Overvej, hvordan du pakker din kajak

Det er vigtigt, at man overvejer, hvordan man pakker sin kajak. Det går ikke, at man bare smider alle tingene ned i den, da det kan give en del ubalance. Det vil eksempelvis være en god idé, hvis du pakker de tungeste ting omkring kajakkens cockpit og derefter de mere lette ting ude i stævnene. Således vil kajakken være i fin balance. Pak også gerne tingene i forskellige poser, så de er nemme at kende fra hinanden, når du skal bruge noget bestemt. Derudover bør du selvfølgelig altid overveje, hvad du skal have med. Find en sovepose og et telt, hvis du har planer om at overnatte på turen. Ellers er det bare med at komme afsted.

Trustpilot