Dansk webshop - dansk flag Hollands webshop - hollandsk flag

Orange tick ikon 1-2 dg. levering

Orange tick ikon Sitontop.dk har prisgaranti

Sitontop.dk anmeldelser

Sådan finder du din optimale paddel-længde

af Martin Linde d. 05-05-2020 23:09

For at få den optimale oplevelse på vandet med din SUP, så er det vigtigt at den har den rette længde.

Nedenfor finder du et skema med anbefalede paddel-længder til enhver højde. Læg mærke til at der er forskel på hvilken slags brug du har padlen. Er det f.eks. til race (fart), til surf eller til touring? Der anbefales forskellige længder, da du har forskellige kropspositioner i hver af disse situationer. Heldigvis kan langt de fleste af alle padler justeres, medmindre de er speciallavede – eller du køber en i en fast længde selvfølgelig.

Advanced Elements Alani Fiberglas SUP paddel AE2057

Hvad er forskellen på en fast og en justerbar paddel?

En fast paddel er lidt lettere og lidt stivere end en justerbar paddel. En fast paddel kan dog godt i tilfælde tilpasses en smule, hvis du skærer noget af og limer den sammen igen. Men vær opmærksom på, at den kan limes sammen igen. Og ikke med almindelig husholdnings-lim selvfølgelig 🙂

Er du en ny eller nyere padler eller surfer, så anbefales det, at du anskaffer dig en justerbar model, så du får fundet din rigtige længde og stil. Du vil formentlig heller ikke kunne mærke forskel på stivheden, hvis du er begynder eller let øvet.

Stivheden og vægten bliver også bestemt af hvilken type materiale padlen er lavet i. (Du kan læse mere om valg af padler her – artiklen er under udarbejdelse).

Blad-størrelser

Der findes også forskellige bladstørrelser. Det er som regel de lidt mere øvede og hyppige surfere, som går efter forskellige størrelse blade.

Størrelsen af bladet kan afhænge af din vægt (og styrke), samt hvilket brug du har af din paddel. Vil du tage mange hurtige tag, så vælger man et lidt mindre blad. De lidt bredere blade er til power.

Men som nybegynder, motionist eller lignende, så er det ikke det første du skal spekulere i. De fleste “almindelige” padler har et “standard”-størrelse blad, som er rigtig godt til langt de fleste surfere.

Find den rette paddel-længde i skemaet her

Anbefalede SUP paddel længde

Du kan se et udvalg af padler her.

advanced-elements-logo aqua-marina-logo aztron-logo forward-wip-logo gul-logo brunotti-logo
Sitontop.dk anmeldelser