⚠️ FRI FRAGT over 500 kr. ⚠️

Bestil Advanced Elements kajakpakke og få gratis taske

Spar op til +50%! Skynd dig til vores lagersalg - Begrænset antal! Skynd dig før det er for sent!

Se annoncerne her

Udgivet d. 12-04-2024 01:58

På fisketur i Norge - fiskekajak, bellyboat eller packraft?

Jeg er halvt-norsk, halvt-dansk og er vokset op med lange sommerferier i Vestnorge, hvor den største oplevelse for mig altid var at tage ud på fjorden og fiske. Her lærte min bedstefar mig at fiske med håndline og sætte garn og det var en kæmpe oplevelse.

Nu som voksen sidder lysten til at komme ud på vandet og fiske stadig i mig, men da vi ikke længere har den gamle træbåd liggende i sommerhuset ved fjorden har jeg set mig om efter alternativer, noget der kan lade mig komme ud på vandet nemmere og gerne som jeg kunne tage med mig til ture på fjeldet også og gerne også noget der kan bruges i Danmark.

Efter at have lave ret grundig research er jeg derfor kommer frem til følgende tre muligheder. Fiskekajak (oppustelig), Belly Boat og Packraft. I dette indlæg vil jeg komme ind på hvilke overvejelser jeg har gjort mig om de 3.

Fiskekajak

Øverst på listen står en rigtig fiskekajak. Helst ville jeg nok have foretrukket en fiskekajak med pedaler, men da de er i hård plast og i øvrigt er temmelig dyre, så er det nok udelukket. Her kan en oppustelig fiskekajak være et bedre alternativ. Jeg har haft kig på flere af dem og de ser faktisk helt fornuftige ud. De burde også kunne holde til fjorden i Norge, samtidig med de er helt oplagte til fiskeri på fjeldsøer eller en dansk sø for den sags skyld. Af ulemper tæller størrelsen. De er måske ikke de meste praktisk eller letteste at slæbe med sig på vandreturen.

Belly boat

En belly boat er et sjovt lille fartøj, en slags oppustelig stol man kan sidde i. Det virker lidt småskørt når man ser det første gang men det giver faktisk ret god mening. På med svømmefødder og så padle afsted efter fisken. Belly boaten er jo lave til fiskeri, så her ved man hvad man får. Med priser helt ned til under 1000 kr er det også noget man kan overkomme prismæssigt.

Packraft

Det sidste, men måske det jeg læner mest til er en packraft. Disse små gummibåde er ikke så kendte i Danmark, men i Norge er de super populære. Det er som sagt en oppustelig gummibåd, der dog er mere strømlineformet, hen af en kano eller en kaja. Man padler dem da også med en pagaj. De er hårdføre, lette og stabile, så de både kan bruges ved kysten og i søerne. Det er meget fristende med sådan en, det må jeg sige. En ulempe er at de er relativt dyre og at de ikke rigtig er til at købe i Danmark. Der er et lille udvalg, men slet ikke som i Norge og Sverige. Dog har jeg set dem brugt i DBA og lignende.

Hvad er sikrest?

En overvejelse her er selvfølgelig hvad der er sikrest. Det tror jeg ikke der er et klart svar på, da det afhænger af brugen og selvfølgelig hvad du har på af redningsvest, som du jo skal. Packraftene har ry for at være meget sikre og stabile. Det samme med kajakkerne. Jeg ville nok selv være lidt mere nervøs for en billig bellyboat, da denne er afhængig af færre luftlommer. Så hvis en af dem punkterer, hvad sker der så med resten. Desuden har man waders på, som kan blive fyldt med vand. Her er det virkelig nødvendigt med en god redningsvest.

Konklusion

Der er efterhånden rigtig gode muligheder for at komme ud på vandet og fiske uden at skulle bruge en båd. Fiskekajak, belly boat og packraft, er 3 gode og overkommelige alternativer. Jeg ønsker mig en fiskekajak, men hvis jeg kun får råd til en belly boat eller packraft, så er det også fint.

Slider hand in motion from right to left
Advanced Elements PackRaft+ | PackLite | Orange | 1 person
7.490 kr. 7.969 kr.
Du sparer 479 kr.
Advanced Elements StraitEdge™ Angler PRO oppustelig fiskekajak
8.990 kr. 10.169 kr.
Du sparer 1.179 kr.
Trustpilot