Dansk webshop - dansk flag Hollands webshop - hollandsk flag

Orange tick ikon 1-3 dg. levering

Orange tick ikon DKs flinkeste service

Sitontop.dk anmeldelser

[GUIDE] Overblik over redningsveste og svømmeveste til voksne, din hund, barn og baby

af Martin Linde d. 05-05-2020 22:30

Når du er på vandet, så er det vigtig at sikkerheden er i top

Først og fremmest så er det faktisk lovpligtigt, at have redningsveste med ombord til alle – også til kano og oppustelig kajak! Det er som udgangspunkt ejeren af fartøjet, som skal sørge for at der er redningsveste eller svømmeveste ombord til alle. Ellers koster det en bøde. I værste fald liv.Vandet er noget man skal tage meget seriøst. En helt almindelig dag på vandet kan tage en skæv drejning på sekunder.Det er vigtig, at du ved at selvom du, dine kammerater og familie, er habile svømmere, så kan der nemt komme en farlig situation, som kan blive livstruende.

Om du er i en å, sø eller på havet, så kan vandet under overfladen gemme på strømme, store sten og andre ting, man ikke lige kan se.Kommer du langt nok væk fra breden og har slået dig, så kan det være meget svært at redde sig selv.

I tilfælde af at du har én kammerat med, så kan det også være svært for ham, at redde dig. Der kan f.eks. være en stærk strøm eller andre ting, som gør det svært for selv habile svømmere.

En anden ting, som desværre tit er set, når det kommer til SUP eller paddleboards er, at brugeren ikke har en leash* på og hans SUP bare driver væk før han får fat i den. Så kan der være langt til land, hvis du er på en stor sø eller havet.

Så derfor få en redningsvest på. Eller hvis du er en habil svømmer og gerne vil se lidt mere fiks ud – plus noget du kan svømme i – så køb en svømmevest.Længere ned i artiklen kan du se svømmeveste og redningsveste til voksne, hunde, babyer og børn.

*Leash er en form for elastik (coil leash) du har sat fast om din ankel og på din SUP.

 Hvilken redningsvest eller svømmevest skal du købe til en voksen?

Når du skal købe en redningsvest eller svømmevest til en voksen, så er der flere ting du skal være opmærksom på.Der findes fire forskellige typer redningsveste.Den “almindelige” redningsvest, en svømmevest, en oppustelig redningsvest og redningsveste til børn.
*Se nederst i artiklen hvordan en selvoppustelig redningsvest virker.Når du nu er igang med, at passe godt på dine børn, så kan vi anbefale dig, at beskytte børnene yderligere med en god solcreme og en uv badedragt.

 

Til dig, som er sportsudøver, så vil du nok kigge efter en svømmevest – resten af redningsvestene giver næsten sig selv. Ellers kan se en kort forklaring i artiklen.

 

Svømmevesten er nem at bevæge sig i og selvsagt at svømme i. Den tager sig også pænest ud. Det betyder efterhånden en del for mange.Sikkerheden betyder jo heldigvis også meget for folk. Men for dig, som kan svømme godt, kan du godt bruge en svømmevest. Dog er det den mindst sikre af de tre typer, hvis man kan sige det sådan.Der findes også svømmeveste, som har lidt ekstra padding i, så du kan bruge dem til wake board, vandski og anden vandsport, hvor du har lidt fart på. Vandet kan nemlig slå ret hårdt igen.En almindelig, eller den normale, redningsvest er selvfølgelig den mest sikre. Til gengæld er den ikke særlig fiks. Den er tung og ikke særlig velegnet til sport. Men den redder liv!Så skal du ud og sejle i en sejlbåd, motorbåd eller være passager i en kano eller kajak, så skal du overveje den almindelige redningsvest.Den oppustelige redningsvest er også en redningsvest, som de fleste kan bruge. Den er ikke kæmpe stor og klodset, men sidder tæt på kroppen og fylder ikke voldsomt meget.En oppustelig redningsvest har en udløser, som udløser en co2 patron, der på meget kort tid puster din redningsvest op.

Vælg den rigtige størrelse på redningsvesten

Når du køber en redningsvest, så er det meget vigtig, at du får den, som passer dig.Her skal du specielt kigger efter størrelsen på mave og bryst. Og mindst ligeså vigtigt, måske vigtigere, skal du kigge efter den vægt som redningsvesten eller svømmevesten kan bære.Jeg vil runde afsnittet af med at nævne et af de bedste oppustelige redningsveste-mærker på markedet.

Hvilken redningsvest skal du købe til din hund?

Det første du skal vide omkring redningsveste til hunde er, at du selvfølgelig ikke kan bruge hverken en almindelig redningsvest eller en selvoppustelig redningsvest. Så er det på plads.

Heldigvis er der lavet en del speciallavede redningsveste til hunde.Selvom de fleste hunde svømmer fint, så kan de også blive udmattede eller overrumplet. Du kunne også nemt være meget langt fra land.Så derfor anbefaler jeg selvfølgelig, at du giver din hund en redningsvest på.Redningsveste til hunde er lette at have på. De er lette at bevæge sig i og så generer de ikke hunden.

Hvilken redningsvest skal du købe til din baby?

Der er mange gode grunde til, at din baby skal have en redningsvest på.Selvom du sikkert kender dem alle, så vil jeg nævne et par stykker her.Det sværeste ved børn er, at de skal holdes øje med hele tiden. Et enkelt sekunds uopmærksomhed er nok til, at din baby stikker af.En anden ting er, at de er meget mere mobile og hurtigere end man regner med. De kan være kommet langt på et øjeblik.Så det er let for en baby, at falde over bord eller tumle i vandet.Der er lavet mange gode modeller til babyer. Modeller som har god opdrift og støtte til nakken og hovedet.Ydermere har de en “blestrop” så den sidder ekstra godt og sikkert.Redningsveste til babyer kan ikke fåes som oppustelig redningsvest, da de ikke er store nok til, at kunne udløse redningsvesten selv. Desuden har de oppustelige redningsveste heller ikke den samme form for støtte som en redningsvest til baby.

Hvilken redningsvest eller svømmevest skal du købe til dit barn?

Dine børn skal altid have redningsvest på. Det er ihvertfald mit råd til dig, når I er på vandet.Lidt ligesom med babyer, så kan ungerne være over det hele på et øjeblik. De kan også nemt blive nervøse på vandet og det kan gøre situationen lidt mere usikker. Men en redningsvest til børn kan gøre det meget mere trygt for både børn og voksne.Redningsvesten til børn har lidt de samme egenskaber som redningsvesten til babyer. Men hvis du ønsker, så kan du også få svømmeveste til børn.Som med rådet til babyer, så er rådet ligedan til børn. De skal ikke have en oppustelig redningsvest på, da de ikke altid selv kan betjene dem i en nødsituation.Sitontop.dk har indgået et samarbejde med Klodsmajor.dk (sponsoreret), de deres største formål er, at give børn den bedste og sjoveste hverdag. Det samme ønsker vi 🙂

Redningsvest til vandski og jetski

Redningsveste til vandski og jetski minder meget om svømmeveste. Bevægelsesfriheden er i højsædet, men sikkerheden er også med fordi man som ofte er i høj fart, når man står på vandski eller jetski. En vandskivest er et absolut must, hvis du står på vandski eller jetski.

Lidt om opdrift og sikkerhedsgodkendelser

Redningsveste har opgivet en egenskab, som hedder NEWTON.100 Newton (100 N) svarer til ca. 10 kg opdrift.Opdriften skal selvfølgelig bruges til, at holde dig ovenvands.De forskellige redningsveste og svømmeveste har selvfølgelig forskellige Newton.En svømmevest har kun omkring 50 Newton. De er ikke så fyldige og bruges mest af sportsudøvere, som gerne vil have stor bevægelighed. Har du hårdt brug for hjælp, så kan en svømmevest ikke alene holde dig over vandet.Ved 100 Newton er du lidt mere sikker, hvis du skulle komme i problemer. Dog er der kun begrænset sikkerhed, hvis du er blevet bevidstløs.Er redningsvesten på 150 Newton, så har du stort set fuld sikkerhed ved bevidstløshed. Redningsvesten skal bruges til havsejlads også.Redningsveste med Newton på 275 kan bruges i “ekstreme” vejrforhold. Den kan holde dig ovenvands ved bevidstløshed. Den kan bruges af personer med en vægt på over 110 kg.

Godkendte redningsveste

Når du køber redningsveste, så skal du huske, at kigge efter om de er godkendte.Redningsvesten skal som minimum er være CE-godkendt og endnu bedre ISO-godkendt.Til professionelt brug skal den være SOLAS-godkendt. Dem vil man normalt ikke bruge som fritidssejler.

advanced-elements-logo aqua-marina-logo aztron-logo forward-wip-logo gul-logo brunotti-logo