FRI FRAGT på alle SUPs i juni! Brug koden FRI


Dansk webshop - dansk flag Hollands webshop - hollandsk flag

Orange tick ikon 1-3 dg. levering

Orange tick ikon DKs flinkeste service

Sitontop.dk anmeldelser

Søger du en SUP til begyndere? Få tips og råd til valg af et begynder-paddleboard >>

af Martin Linde d. 18-02-2020 01:43

Hvis man er helt ny inden for sup, så skal man naturligvis vide lidt om, hvordan man gør. Det kræver dog kun lidt viden at komme i gang, og det kræver lidt træning for at komme i gang. Og selvfølgelig lidt mere øvelse, før man kan blive rigtig god til det.

Jo mere, man sætter sig ind i det, jo bedre kan man blive til det - og så bliver det for alvor sjovt at komme ud på vandet. Der findes mange SUP's, der er beregnet til begyndere, og hvis man ikke allerede har en begynder-SUP, så skal man sørge for at vælge en, som passer til behovet. Et begynder paddleboard vil typisk, af lidt bredere end de fleste. Et allround board. Så får man de bedste forudsætninger for, at komme godt i gang.

SUP er en forkortelse for Stand up paddle, og det er det, man gør på dette bræt på vandet. Man står nemlig op og padler, og det er den måde, som man kommer fremad på og styrer. Det stiller derfor lidt krav til balancen, og man skal sørge for, at der er ok forhold, når det kommer til både vejret og blæsten, når man skal af sted. Mht balancen, så er det faktisk noget de fleste kommer efter raltivt hurtigt. Omend det kan se lidt usikkert ud i starten, så er de fleste oppe at stå efter en god halv times øvelse. Det er godt for motivationen. Så kan det nemlig blive en rigtig stor succes.

Når man er begynder, så skal man også huske at starte i det små. Få succes på din begynder-SUP

Når man er begynder inden for SUP, så er det bedst at gøre, hvad man kan, for at man får succes. Det er en vandsport, som er noget, der er blevet yderst moderne her i Danmark gennem de sidste par år, og det forventes udelukkende, at denne succes vil fortsætte. Den er nemlig en af de mest populære sportsgrene inden for surf herhjemme. Når man er begynder, så er det bedst at bruge sup som motion. Så kan man altid senere finde ud af, om man også kunne tænke sig at konkurrere inden for feltet.

Det gode er, at det stimulerer både koncentrationen, men også kropsrotationen. Man er derfor med andre ord udfordret, når man på sit paddle board og padler derudaf. På boardet træner man både muskler og kondination, og derfor vil man også opleve, at det i starten kan være både hårdt og krævende, men ikke mindst utroligt sjovt.

En SUP til begyndere kan være super fedt. Og man kan selv bestemme, hvor hårdt eller svært det skal være, og på den måde kan man gøre det hårdere fra gang til gang. Det er blandt andet vind- og vejrforhold der er med til at bestemme sværhedsgraden, men det har naturligvis også betydning, hvor længe man er i gang.

Vælg den rigtige SUP til begyndere

Det første og det bedste, man kan gøre, er at finde ud af, hvad det er for en begyndere-SUP, man gerne vil investere i. Det er i hvert fald en forudsætning for overhovedet at komme i gang.

Men det kommer alligevel allerførst, at du skal finde ud hvad du gerne vil fremadrettet. Altså skal det altid være dejlig nemt, stabilit og bare til hygge. Eller vil du gerne kunne give den mere gas i takt med at du lærer det.

Så er det en god idé, at tage højde for det, så du ikke køber ét som bliver for kedeligt for dig, så du skal skifte det hurtigt ud.

Det samme gælder den anden vej rundt. Det skal ikke være et race-board, hvis du bare helst vil hygge dig og få lidt motion og luft.

Markedet er enormt indenfor SUPs til begyndere

Markedet for boards er kæmpestort, og det er det naturligvis, fordi at så mange mennesker er blevet vilde med det. Populariteten er derfor større end nogensinde før.

Det er både muligt, at vælge et helt almindelig board - altså et fast board eller en oppustelig SUP - en såkaldt iSUP.

WORRY LESS, PADDLE MORE

advanced-elements-logo aqua-marina-logo aztron-logo forward-wip-logo gul-logo brunotti-logo