Vi leverer som vanligt i løbet af 1-2 dage, og du kan handle her som du plejer :)Dansk webshop - dansk flag 100% dansk webshop

Orange tick ikon 1-2 dg. levering

Orange tick ikon Sitontop.dk har prisgaranti

Søger du en SUP til begyndere? Få tips og råd til valg af et begynder-paddleboard >>

af Martin Linde d. 18-02-2020 01:43

Hvis man er helt ny inden for sup, så skal man naturligvis vide lidt om, hvordan man gør. Det kræver dog kun lidt viden at komme i gang, og det kræver lidt træning for at komme i gang. Og selvfølgelig lidt mere øvelse, før man kan blive rigtig god til det.

Jo mere, man sætter sig ind i det, jo bedre kan man blive til det - og så bliver det for alvor sjovt at komme ud på vandet. Der findes mange SUP's, der er beregnet til begyndere, og hvis man ikke allerede har en begynder-SUP, så skal man sørge for at vælge en, som passer til behovet. Et begynder paddleboard vil typisk, af lidt bredere end de fleste. Et allround board. Så får man de bedste forudsætninger for, at komme godt i gang.

SUP er en forkortelse for Stand up paddle, og det er det, man gør på dette bræt på vandet. Man står nemlig op og padler, og det er den måde, som man kommer fremad på og styrer. Det stiller derfor lidt krav til balancen, og man skal sørge for, at der er ok forhold, når det kommer til både vejret og blæsten, når man skal af sted. Mht balancen, så er det faktisk noget de fleste kommer efter raltivt hurtigt. Omend det kan se lidt usikkert ud i starten, så er de fleste oppe at stå efter en god halv times øvelse. Det er godt for motivationen. Så kan det nemlig blive en rigtig stor succes.

Når man er begynder, så skal man også huske at starte i det små. Få succes på din begynder-SUP

Når man er begynder inden for SUP, så er det bedst at gøre, hvad man kan, for at man får succes. Det er en vandsport, som er noget, der er blevet yderst moderne her i Danmark gennem de sidste par år, og det forventes udelukkende, at denne succes vil fortsætte. Den er nemlig en af de mest populære sportsgrene inden for surf herhjemme. Når man er begynder, så er det bedst at bruge sup som motion. Så kan man altid senere finde ud af, om man også kunne tænke sig at konkurrere inden for feltet.

Det gode er, at det stimulerer både koncentrationen, men også kropsrotationen. Man er derfor med andre ord udfordret, når man på sit paddle board og padler derudaf. På boardet træner man både muskler og kondination, og derfor vil man også opleve, at det i starten kan være både hårdt og krævende, men ikke mindst utroligt sjovt.

En SUP til begyndere kan være super fedt. Man kan selv bestemme, hvor hårdt det skal være, og på den måde kan man gøre det hårdere fra gang til gang. Det er blandt andet vind- og vejrforhold der er med til at bestemme sværhedsgraden, men det har naturligvis også betydning, hvor længe man er i gang. Vælg den rigtige SUP til begyndere Det første og det bedste, man kan gøre, er at finde ud af, hvad det er for en begyndere-sUP, som man gerne vil investere i. Det er jo en sådan, der er en forudsætning for overhovedet at komme i gang. Markedet for boards er kæmpestort, og det er det naturligvis, fordi at så mange mennesker er blevet vilde med det, og at populariteten derfor er større end nogensinde før. Det er både muligt at vælge et helt almindelig bræt - altså en hard shell, men man kan også vælge en oppustelig SUP - også kaldet iSUP. Det er også muligt at købe en brugt SUP, hvis det er det, man er til. Det kan i hvert fald være en oplagt måde at prøve af på, hvad man synes om denne sport. Der er dog stor sandsynlighed for, at man som begynder vil blive meget begejstret for det, for det er en af de bedste måder, at komme på vandet på. Man skal naturligvis give sig selv tid, og man skal også have tålmodighed. Hvis man tager ét skridt ad gangen og ikke udfordrer sig selv for meget, så kan man snart padle derudaf og få de bedste oplevelser på vandet.

WORRY LESS, PADDLE MORE

advanced-elements-logo aqua-marina-logo aztron-logo forward-wip-logo gul-logo brunotti-logo